Интернационален Winter Bike To Work Day 2018

Почитувани,

Спортскиот Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ како промотор на правилен и здрав начин на живот Ве повикува заедно да дадеме поддршка на процесот за развој на урбаниот велосипедизам во Скопје со приклучување кон интернационалниот Winter Bike to Work Day кој што закажан за петок 09.02.2018 година.

Интернационалниот Winter Bike to Work е ден на кој што луѓето го одбележуваат движењето со велосипед на работа во зима, притоа кревајќи ја свеста за ова превозно средство во ладните месеци, водејќи се од наративот “Не постои лошо време, постои само лоша опрема”.

Приклучете се и вие кон оваа иницијатива и заедно со многу луѓе низ целиот свет на 9-ти февруари земете го велосипедот и отидете на работа или на училиште.

Регистрирајте се на сајтот https://winterbiketoworkday.org/ и постирајте ваши слики со интернационалниот хаштаг #WinterBikeToWorkDay или #WinterBikeToSchoolDay и или локалниот #WBTWDSkopje (за работа) и #WBTSDSkopje (за образование) и пофалете се со вашиот транспортен избор тој ден.

Линк од ФБ настанот: https://www.facebook.com/events/411957482572496/.

Ваш,
Спортски Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ

bikeday-18


Печати