Меѓународен и национален натпревар во уметничко лизгање

Почитувани,

Ве информираме дека оваа година по втор пат во Република Македонија, во организација на Федерацијата за лизгачки спортови на Македонија и Спортскиот Центар Борис Трајковски, од 23-24.02.2018 година, ќе се оддржи меѓународниот и национален натпревар во уметничко лизгање “Skopje on Ice 2018”.

Очекуваме гости од Р.Србија, Р.Грција, Р.Бугарија, Р.Хрватска и т.н. Натпреварот ќе се одржи во тек на два дена и тоа во петок 23.02.2018 со настап на интерпретативните категории и во сабота 24.02.2018 со натпреварувачките категории.

Поканети се ИСУ квалификувани судии од Руската Федерација, Р.Србија и Р.Бугарија.

Ваш,
Спортски Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ

skopje-onice2018-soopstenie


Печати