Најуспешната лизгачка сезона завршува во сабота на 29.02.2020 година

По најуспешната лизгачка сезона досега, во сабота се затвора лизгалиштето во Спортскиот Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ. Заедно со Федерацијата за лизгачки спортови (ФЛС) подготвуваме интересна завршна приредба од 20:00, каде што ќе имате можност да ги видите најдобрите млади лизгачи со свои точки. Овие млади талентирани луѓе таму ќе бидат и да помогнат во совладување на техниките на рекреативното лизгање на сите посетители.

По апсолутниот рекорд во посетеност оваа сезона, чест ни е да најавиме дека догодина, нашата држава го добива првото затворено лизгалиште кое комплетно ќе ги исполнува сите услови и стандарди за хокеј, уметничко и рекреативно лизгање.

Се гледаме следната година.

Ваш,
Спортски Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ


Печати