Кој капацитет најмногу Ви се допаѓа

Developed in conjunction with Ext-Joom.comlogoscbt

Скопје (20.07.2015),  Изминатиот викенд во најзабавниот парк во градот, Аква-паркот во рамки на СЦ „Борис Трајковски“ беше срушен рекордот на посетители.

Топлотниот бран донесе многу забава и многумина сакаа да бидат дел од паркот кој мами од возбуда, авантури, игра и разладување.  Капацитетот на капачи веќе до пладне беше исполнет. Се бараше карта плус, но поради безбедносни причини граѓаните беа советувани и вратени. Одговорните лица во  Аква Паркот се извинуваат на сите оние кои морале да бидат вратени, но тоа пред се’ тоа биле мерки за нивна безбедност и сигурност, како и за посетителите кои веќе влегле во паркот.

Разладувањето продолжува, спасот од жешките горештини може да се најде во идилата на забавата и позитивната атмосфера. Овој период граѓаните може да се освежат и искористат топлите денови кои следат на еден поинаков начин.

Едно поразлично лето, исполнето до многу адреналин и џагор, затоа што сите оние кои ќе дојдат во Аква Паркот ќе можат да користат некој од десетте тобогани односно „бумеранг“, „спејс бал“, тобоганот со ноќни ефекти, базен со бранови, мрзлива река.Аква-паркот ќе работи секој ден од 10 до 20 часот. За безбедноста на посетителите и годинава ќе се грижат 36 спасувачи од Црвен крст.

Во рамки на аква-паркот работат и три кафулиња и еден ресторан.

На оние летни горештини, сите правци водат кон центарот на забавата во градот, Аква-паркот во рамки на СЦ „Борис Трајковски“.