Which facility do you like

Developed in conjunction with Ext-Joom.comlogoscbt

Announcements

Спортска недела во СЦ Борис Трајковски – со хокеј, пливачки и ватерполо турнир ќе се прослави празникот 13-ти ноември!

„На наше огромно задоволство, и оваа година СЦ Борис Трајковски ќе биде дел од прославата на 13-ти ноември со натпреварувања во неколку области.  Пливачкиот турнир ќе биде од меѓународен карактер, и на него се очекува број од околу 250 натпреварувачи од различни држави. Меѓународен карактер ќе има и турнирот во хокеј, на кој ќе учествуваат тимови од Грција, Бугарија и Србија. Конечно, во програмата е вклучен и ватерполо турнир, кој ќе биде во организација на Пливачкиот клуб „Бета”. Идејата е 13-ти ноември, повторно биде убав повод за спортски активности од меѓународен карактер, преку кои се афирмира спортот и спортското живеење, изјави Златко Перински, Директор на СЦ Борис Трајковски. ”

Read more...

On 06.10.2014 (Monday) in 07.00 pm. shall officially start the new season of the Macedonia’s Business League, which shall take place in SC Boris Trajkovski small hall. For the fifth time, Macedonia’s Business League shall be the very center where the employees of the most successful companies of the country shall gather to have fun, play football and make new business contacts.

Read more...

 „Отсега, сите содржини и активности поврзани со СЦ Борис Трајковски, граѓаните ќе можат да ги најдат на новата, редизајнирата веб страна. Како што веќе беше најавено, страницата е user friendly и лесна за навигација, а најзначајна новина е фактот што истата ќе биде постојано ажурирана со цел доставување релевантни и навремени информации до пошироката јавност, изјави Златко Перински, Директор на СЦ „Борис Трајковски"

Спортскиот Центар „Борис Трајковски" и официјално ја претстави новата веб страна www.scboristrajkovski.gov.mk  која од денес започнува со работа. Истата е комплетно редизајнирана, и е насочена кон промоција на активностите поврзани со центарот кои, отсега, ќе бидат лесно достапни за сите граѓани на Република Македонија.

На новата веб страна на СЦ „Борис Трајковски" ќе бидат претставени и сите новитети, пакет понуди и промотивни активности кои центарот ќе ги организира во следниот период, се со цел доближување на институцијата до граѓаните и полесен пристап до содржините.

“The second year since the Aqua Park’s opening went better than we expected. Although the summer wasn;t really hot, the citizens, however, decided to spend their days here. The opening of the only Aqua Park in the city meant a new way of fun for all the citizens. The season started in June and up till today we had more than 30 000 visitors. These numbers show the popularity of this summer location which has already become the favourite place to be to all generations”, said ZlatkoPerinski, the head manager of SC Boris Trajkovski..

Read more...

“Introducing new activities is part of the process, which, is of course, in the interest of the citizens and we believe that it will contribute in increasing the interest of the activities that SC Boris Trajkovski offers to all its users. This is the biggest sports center in Republic of Macedonia, offering many activities and possibilities, so it has to be made available to a greater number of citizens. In addition, we continue to offer many promotional packages, inspired by SC’s Boris Trajkovski mission-promoting sport and a healthy lifestyle”, said ZlatkoPerinski, the new head manager of SC Boris Trajkovski.

Read more...